Egyszerű ötletek a hosszú hétvégére

Különleges hét ez a mostani, hiszen 3 teljes napot kapunk a pihenésre. Ha valaki még nem tudná pontosan, hogy mivel üsse el ezt a hosszú hétvégét, mert a szállodák már dugig, a repjegyek ára az egekben, akkor a következő ötletekből tud mazsolázni. 

clem-onojeghuo-175917-unsplash_1.jpg

1. Kirándulj

Nagyon úgy fest, hogy az égiek is kegyesek lesznek hozzánk a hétvégén, így ha eddig nem gondolkodtunk rajta, nézzünk ki a természetbe és kiránduljunk egyet. Brit kutatók is megmondták, hogy a zöld szín és a természet nyugtat, tehát bökjünk egyet a virtuális térképen, és töltődjünk fel.

usman-omar-574441-unsplash.jpg

2. Egy napos síelés a közelben

Szomszédainknál még sok helyen akad hó. Ha szeretnénk kicsit kímélni a pénztárcánkat, viszont teljesen nem mondanánk le a tavaszi síelésről, akkor korai keléssel akár egy napra is elugorhatunk valamelyik sípályához.

3. Menj el egy különleges szállodába, apartmanba

noszvaj.jpgForrás: www.treehouses.hu

Wellness szállodák csordulásig tele vannak minden egyes alkalommal, amikor meghosszabbíthatjuk a hétvégénket. Viszont eldugott apartmanok, barlangszállások nem annyira felkapottak (még). Ugyan az ősember is barlangban lakott, de hidd el ismét menő nem csak wellness szállodában aludni.

barlanghotel.jpgForrás:Sirocave Barlang Apartman 

4. Ugorj el a Balatonhoz

Még nem indult be a fesztiválszezon és nem érkeztek meg a túristák, így kicsit nyugisabb a hangulat a nagy tó körül. Sajnos a fürdéshez még hideg a víz, de kirándulni, jót enni-inni, bicajozni egy nagyot már márciusban is lehet.

viktor-vasicsek-516026-unsplash.jpg

5. Látogass meg egy múzeumot

Március 15-ére való tekintettel több múzeum is ingyenes lesz és extra programokkal is kedveskedik.

6. Gasztroélményezz

Legyen szó fővárosi vagy vidéki helyszínről mindig nagy móka megkóstolni valami újat és finomat. De a legjobb része, hogy nem kell elmennünk bevásárolni, főzni és visszaállítani a rendet a konyhában. :)

7. Reggelizz ráérősen

Ha jut is időnk reggelizni, azt is kapkodva tesszük általában. Mi sem jobb mint hosszasan otthon falatozni, vagy beülni egy reggelizős helyre, ahol a teraszon tölthetjük el, akár az egész délelőttünket.

little-john-482480-unsplash.jpg

8. Mozizz

Lehet, csak én vagyok így vele, de nekem a mozizás ünnep. Mivel manapság már rengetek fórumon illetve platformon keresztül tudunk filmeket, sorozatokat nézni, így én becsületesen bevallom ellustultam, és inkább a kanapéról nézek filmet. Viszont, ha összeszedem magam és ellátogatok egy moziba mindig rájövök, hogy ad valami plusszt is.

karen-zhao-643916-unsplash.jpg

9. Menj el egy frissítő masszázsra

Ritkán van alkalmunk csak magunkkal foglalkozni, próbálunk időt dedikálni egy masszázsra hétközben, mikor hulla fáradtan és stresszesen esünk be a szalonba, ideális esetben nem 10 percet késve...Sokkal jobban esik a szervezetünknek nyugodt körülmények között, kipihenve elterülni a masszázs asztalon.

10. Pattanj fel a bringára

Testmozgásnak sem utolsó, de könnyen felfedezhetjük vele a környék látnivalóit, vagy csak eltekerhetünk egy vidéki étterembe.

flo-karr-145590-unsplash.jpg

11. Olvass

Tegye fel az a kezét, akinek nincs otthon olyan könyve, amit már régebben megvett, de valahogy úgy alakult, hogy nem jutott rá idő, nos most hétvégén ezzel is tudunk foglalkozni, vagy a kedvencünket újra felcsapni.

all-bong-122923-unsplash.jpg

12. Látogass el egy koncertre

Legyen szó klasszikus zenéről, vagy rockról. A következő napokban csak a bőség zavara fog gondot okozni.

13. Jótékonykodj!

Itt egyáltalán nem azt gondolom, hogy utalj valahova egy nagyobb összeget. (Bár megteheted, ha úgy érzed, hisz az anyagi támogatás nagy segítség) Egy kis beszélgetés, pár alapvető élelmiszer beszerzése is sokat segít. De gondolkodhatunk kicsiben, vehetsz virágot aluljáróban egy nénitől, vagy elmehetsz egy állatmenhelyre sétáltatni, eledelt vinni, vagy csak takarítani egy kicsit. Tegyél valamit, ami másnak segít, neked meg örömet okoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása