Szuper tippek a repüléshez

Manapság minimális befektetéssel szerezhetünk repjegyeket. Évről évre javul a helyzet és bővül a kínálat, hogy merre indulhatunk útnak, akár hazánkból, akár a környező országokból. Ezért mindenképp fontosnak tartom, hogy a következő tippeket leírjam.

ross-parmly-25230-unsplash.jpg

1. Összenyomható kulacs

Nagyon jól tudjuk a szabályt maximum 10x100ml lehet nálunk, és sajnos ismerjük az árakat a reptéren is, főleg a vízét. Ezért javaslom, hogy vegyünk egy összenyomható kulacsot, azt átengedik a biztonságiak és a reptereken az ivóvíz pontokon korlátlanul tölthetjük. Így nem csak pénzt, időt is spórolsz, mert nem kell a kasszánál várakoznod, egyben környezettudatos vagy, arról ne is essen szó, hogy a kinti tartózkodás alatt ugyanúgy tudod használni.

screen_shot_2019-03-22_at_14_07_59.png

 

2. Ha félted a feladott kofferedet, használj csomagkövető kütyüt

Megannyiszor említettem már, hogy ne vegyél fekete bőröndöt, vagy tegyél rá valamilyen jelzést, hogy ne kelljen hosszú perceken át pásztázni a szalagot. Nagyon hasznos tanács még egy fénykép készítése is, de aki extra parás az megannyi követési kütyüből választhat. Én a LUG LOC-ot szeretem. Letöltöd a telefonodra az applikációt, csomagoláskor bedobod a készüléket a ruháid közé. Internet, GPS és bluetooth alapú, szóval bármikor nyomon követheted, hogy a csomagod merre jár.

3. Csekkolj be online

Van olyan légitársaság, ahol kötelező, de ha épp olyannal mész, ahol nem akkor is tedd meg, hogy miért?

- kiválaszthatod a számodra kényelmes helyet

- ha csatlakozásod van és sietős, akkor tudsz a gép elejére foglalni, nagyon sok percet és kellemetlenséget megspórolva

- az esetleges túlfoglalást is megúszod, vagy nagyon jó ajánlatot kapsz, ha feláldozod magad :)

- választhatsz külön ételt magadnak, online akár 20 menüből lehet csemegézni, leginkább vallási és egészségügyi okok alapján kategorizálva találod meg őket. Én mindig kihasználom ezt a lehetőséget, mert jobb egy csirkés tészta helyett lazac steaket enni koktélrákkal és, mert az elsők között kapom meg névreszólóan az ételemet

screen_shot_2019-03-22_at_14_27_50.png

4. Réteges öltözködés

Már a reptéren is hol meleg van, hol megfagy az ember. Nos hasonló a helyzet a gépeken is. Bevallom én még nem fedeztem fel benne a logikát, de azt tudom, hogy a gépen vagy megsülök, vagy majd lefagyok, kettő közti ideális állapot meglehetősen ritka. Több megfázás, tüdőgyulladás után nem szeretnék már kísérletezni, így mindig kényelmes göncökben, és rétegesen szállok fel a gépre. Személyes tippek: vastag zokni, sál, kapucnis felső, füldugó, szemfedő, ajakbalzsam.

screen_shot_2019-03-22_at_15_07_26.png

5. Késésnél, törlésnél légy kedves!

Tudom nagyon furán hangzik, én is utálom, ha nem a tervek szerint haladnak a dolgok főleg, ha hosszú órákig kell várakozni, ráadásul a gépen. Viszont mindig arra gondolok, hogy mi van akkor, ha épp javítanak valami, amitől a repcsi majd nem zuhan le. Az életemért hajlandó vagyok ennyit szenvedni. :) Ha mindenképp át kell vészelned a várakozást, akkor a következőket tartsd észben:

- ne légy idegess, nem segít, viszont, ha kedves vagy mások segíteni fognak, akár azzal, hogy elsők közt mehetsz egy jó hotelbe várni az indulást

screen_shot_2019-03-22_at_14_53_01.png

- ha túl nagy a sor az ügyintéző/customer desk előtt, hívd a telefonos ügyfélszolgálatot

- sok légitársaság pár óra késésnél még nem kínál fel semmit, de ha aranyosan érdeklődsz, kiharcolhatsz magadnak egy lounge belépőt, ami ingyen ételt, italt, kényelmes foteleket/kanapékat, és adott esetben tusolási és spa lehetőséget is tartalmaz

screen_shot_2019-03-22_at_14_56_51.png

6. Kérj segítséget bátran

Ha épp te vagy késésben, akkor nyugodtan kérj segítséget a földi személyzettől. Bizonyos pillanatokban rettentően fontos tudni, hogy merre van a legrövidebb út a kapudig, csomó "titkos járat" is lézezik a reptereken, nem csak a nagyközönség számára feltüntetettek.

Sorbanállásnál (security, immigration) is keress meg valakit a beszállókártyáddal. Szólj, hogy ha nem engednek előre te bizony lekésed a gépedet és tádááám lehet tipegni a VIP sorba...és, mint kés a vajban.:)

7. Ne egyél sokat

Se az utazás előtt közvetlenül, se a gépen. Hidd el jobb lesz a közérzeted és az alvás is talán könnyeben megy.

8. Mentőmellény

Miután elfoglaltad a helyed, tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy ellenőrződ a mentőmellényt. Sokan szuvenírnek tekintik (nagyon rossz ajándékötlet) és elviszik a gépről. Nem egy légitársaságnál hallottam, hogy a stewardess a landolást követően bemondja, hogy aki megpróbálja magával vinni, annak ejnye-bejnye lesz.  

 

 

 

 

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása