Karácsonyi vásárlás sorbanállás és idegösszeomlás nélkül
Intézz mindent a neten!

Nyakunkon a Karácsony, sőt kettőt pislogunk és már el is múlt, de még időben vagyunk ahhoz, hogy mindent nyugiban beszerezzünk.

screen_shot_2018-12-09_at_13_34_17.png

Mindenkinek mást jelent ez az ünnep, ami jól is van így. Személy szerint próbálok leállni a mértéktelen vásárlással, ha veszek is valamit, akkor az inkább egy élmény. Sokkal tovább tart az öröm, mint egy szép pulcsinál, és jó esetben a szeretteinkkel időt is tudunk tölteni.

Minden évben megfogadom, hogy jó korán nekiállok az ötletelésnek, dolgok beszerzésének, persze ezt csak kisebb-nagyobb sikerrel tudom kivitelezni. Mindig sikerül belecsúszni abba hibába, hogy valami lemarad, kimarad, vagy csak megpillantok egy "csodát", amit ha nem szerzek, be akkor felborul a világ rendje. Természetesen ez a késői feleszmélés idegességgel, tömeggel és sorbanállással is jár, megannyi értékes időt kidobva az ablakon.

Nah pont ezért, idén, amikor villogott előttem a karácsonyi emlékeztető (igen lehet nevetni, de inkább beállítottam), akkor elhatároztam, hogy én decemberben egy percet sem fogok eltölteni bevásárlóközpontokban. Nem idegeskedek (legalábbis emiatt nem:), nem adom át magam a hömpölygő tömegnek, és nem olvasok ki egy könyvet sem sorbanállás közben.

 

online_shopping.jpg

Ehhez a projekthez az internetet hívtam segítségül, és szeretnék megosztani pár hasznos érvet, melyek az online shoppingolás mellett szólnak, legyen szó bármilyen ünnepről, vagy akár csak egy szürke hétköznapról.

Bárhol és bármikor

A weboldalak és appok bármikor és bárhonnan elérhetőek, nincsenek nyitvatartási idők, “elmentem rögtön jövök” táblák, 24/7-ben nézegethetjük a portékákat és költhetjük a pénzünket. Ami nekem legjobban tetszik, hogy nem kell felöltöznöm, kisminkelnem magam, hogy elmenjek egy üzletbe, akár reggeli kávézás közben az ágyban is beszerezhetem, azt mire szükségem van.

Spórolsz!!!!

Nem csak időt és idegeket, de akár rengeteg pénzt is. Hiszen nem ülsz be a kocsidba, nem fizetsz parkolójegyet, nem éhezel meg vásárlás közben, és nem vagy rákényszerítve, hogy hirtelen bekapj egy jó drága falatot. Mivel meglehetősen célirányosan vásárolsz, ezért nem látsz meg még legalább 5db terméket a polcon/vállfán stb., amit mindenképp meg kell vásárolnod. Mivel az online boltok legtöbbje olcsóbb árakat tud kínálni (nincs bérleti díj, alkalmazottak költsége stb.), így az árak is általában alacsonyabbak. Ha egy modernebb felületen (weboldal, applikáció) szeretnénk vásárolni, akkor még akár vásárlási követést is beállíthatunk. Ez azt jelenti, hogy bizonyos termék megjelenésénél, vagy akció kezdetekor külön értesítést kapunk, és nem kell minden nap ellenőriznünk, hogy elérhető-e már. Sőt több oldalon van arra is lehetőségünk, hogy összehasonlíthatjuk az árakat, és így a legkedvezőbb eladótól szerezhetjük be a kívánt terméket. Kedvencem az, hogy sok esetben a csomagolást is megúszom, amiben nem igazán vagyok tehetséges.

Senki és semmi sem idegesít

Talán ez a legjobb rész, de lehet csak nekem, aki most így az év végi hajrában megfáradt. Nincs lökdösődő tömeg, nem veszi le senki az utolsó méretet a polcról. Nem kóstoltatnak meg velem semmit, és nem szeretnének a nyakamba sózni valami rendkívüli, csak aznap aktuális ajánlatot. Nem állok sorban sem a próbafülkénél sem a kasszánál, és nem kell karácsonyi gyöngyszemeket hallgatnom, melyek már újabban október ótá simogatják a dobhártyámat.

Gyors segítség

Végre megtaláltad a terméket, amit kinéztél, de nem vagy biztos benne, hogy ez a legjobb döntés. Ha a boltban vagy, akkor megpróbálsz levadászni egy kedves, vagy nem kedves eladót, aki - hacsak nincs nagy szerencséd és megáldották őszinteséggel is - valami frappáns dumával rádsózza. Nos a neten már nagyon sok boltban, a vásárlók írhatnak véleményt a termékekről, így nem neked kell a saját bőrödön megtapasztalni. Ha kicsit bizalmatlan lennél, akkor amúgy is gép előtt ülsz, és pár pillantás alatt még egyéb “szakcikkekből” is tudsz merítkezni. Mennyivel jobb a kanapén ülve nyugiban olvasgatni, ahelyett hogy meredten állsz egy üzlet közepén, a kabátod már jobban teljesít, mint egy infraszauna, kezedet meg megannyi zacskó húzza. Mondjuk Karácsony előtti alakformáló alternatív edzésnek felfoghatjuk akár ezt is. :)

Másodkézből termékek, melyek (szinte) újak

Mostanában nagyon felkapottak lettek a mások által megunt használt, vagy teljesen új termékek értékesítése neten. Egy gardróbűrítés vagy költözés során rengeteg kincs kerül elő, melyek másoknak örömet okozhatnak. Azon túl, hogy rengeteget tudnunk ezzel az akcióval spórolni, megszabadítunk valakit egy lomtól, szerezhetünk álandó cserepartnereket, vagy akár barátságra is szert tehetünk.

screen_shot_2018-12-09_at_13_50_06_1.png


Természetesen az online shoppingolásnak is vannak árnyoldalai. Például késhet a termék, nem jó a méret, máshogy nézett ki a képen, visszaküldésnek ára van, félelem, hogy nehezen kapom vissza a pénzemet. Szerencsére nekem, még nem volt semmilyen komolyabb rossz tapasztalatom, ehhez kell gyakorlat, meg némi utánaolvasás, hogy ne érjen meglepetés.

Egy kis rizikót meg hajlandó vagyok bevállalni, így idén már advent 2. vasárnapjára beszereztem mindent, amit az idei Karácsonyra terveztem. Volt időm vásárlás helyett könyvet olvasnom, karácsonyi vásárra kinézni, jókat sütizni és nyugodtan hangolódni.



Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása