5+1 ok, amiért tavasszal is síelj

Tavasszal teljesen más érzés a hegyekben időt eltölteni, hisz megújul és megfiatalodik minden. A napok hosszabbak, az időjárás is sokkal barátságosabb, nincs már -20 fok, nem kell 5 aláöltöző, hogy ne fagyjunk oda a pályára. Így még több időnk és energiánk jut arra, hogy átadjuk magunkat ennek a csodának és szó szerint átcsússzunk a tavaszba.

ski.jpg

Ideális körülmények, a magasban még több hó

Tavasszal a kezdő és a profi sportolók is jobban élvezhetik a síelést. A pályák a legjobb oldalukat mutatják, mindenhol van hó, sőt a völgybe menet már gyönyörködhetünk a természet újraéledésében is.

ski6.JPG

Mivel kevesebb az ember a pályákon, így egy csomó időt spórolunk a sorbanállásokon, így nem kell sietni, lehet nyugodtan reggelizni.

Hosszabb nappalok

Miután 4-kor letetted a felszerelésedet, még bőven marad időd, egyéb tevékenységekre is a szabadban. Erre a resortok is fel vannak készülve, így a repertoár is jóval nagyobb. Aki meg ragaszkodik a megszokott sportolás utáni wellnesshez, annak sem kell szomorkodnia.

tim-foster-795787-unsplash.jpg

Élvezd a természet újraéledését!

A napsugarak már márciustól erősebbek, így a természet is feléled. Nem csak a zöldellő völgyeket csodálhatjuk meg, hanem különböző állatokkal is találkozhatunk, vagy “csak” madárcsicsergésben költhetjük el reggeli kávénkat/teánkat.

sli4_2.jpg

Kedvező árak

Talán a legjobb dolog a tavaszi síelésnél, hogy kevesebb az ember és kedvezőbbek az árak is. Nagyon jó akciókat lehet kifogni, és megannyi szállás közül tudunk mazsolázni. Nem csak a hotelek, hanem a síterep boltjai is számos leárazással várnak minket. Én általában ilyenkor szoktam bevásárolni, rengeteget lehet spórolni.

bogner_sales.pngForrás: Bogner

Napozz és bulizz

Maradjunk annyiban, hogy a téli hónapokban is bőven akad lehetőségünk bulizni a hegyekben. Viszont szerény véleményem szerint, ezt tavasszal jobb csinálni. Miközben a hóban táncolunk barnulhatunk is, és jó esetben nem korom sötétben érünk vissza a szállásra. :)

ski5.JPG

 

+Beöltözős vagy bikinis síelés

Farsang már lecsengőben, de mindig jó móka valami hacukát magunkra kapni. Ha az időjárás és/vagy a bátorságunk is megengedi, akkor benevezhetünk a fürdőruhás síelésre is.

bikini_skiing.jpgForrás: intesnow.com

 

 

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása