5 dolog, amit márciusban ne hagyj ki Budapesten

Végre eljött az idő, a naptár márciusra fordult. Még nagyon melegek nincsenek, de napközben már van lehetőségünk több órán át is élvezni a napsugarakat. Még jó otthon is olvasni, de egyre inkább érezzük, hogy kikívánkozunk a lakásból. Összegyűjtöttem 5 dolgot, melyeket semmiképp se hagyj ki.

perica-lesar-1351003-unsplash.jpg

1. Látogass meg egy termálfürdőt

Budapest belvárosában bármelyik irányba is indulunk el, előbb-utóbb találunk egy nagyon kellemes hangulatú melegvizes csobbanási lehetőséget. Ugyan hosszasan még nem tudunk a parton napozni, de legyen szó délutáni, vagy éjszakai fürdőzésről, márciusban ez már mind kellemesebb, mint az elmúlt pár hónapban.

screen_shot_2019-03-01_at_16_45_12.png

Forrás: facebook

2. Menj el egy koncertre

Márciusban megannyi koncert lesz a városban, bármelyik stílusban minőségi zeneélményben részesülhetsz. Mikor voltál utoljára például a Bazilikában egy orgona előadáson, vagy a Dunán egy zongoraesten? Ha nem mostanában, akkor épp most van itt az idő, hogy bepótold.

chuttersnap-139481-unsplash.jpg

3. Vacsorázz a Dunán egy hajón

Bármikor is járjak a kivilágított városban mindig lenyűgöz, ennél csak egy csodásabb dolog van, amikor egy kávé, vagy vacsora mellől tudok hosszú percekig gyönyörködni benne.

casey-lee-105763-unsplash.jpg

4. Piknikezz és olvass a szabadban

Ahogy egyre többet süt a nap, úgy még inkább vágyunk ki a szabadba. Nem sok energia és idő összekészíteni egy plédet és bedobni pár harapnivalót a táskádba, no meg persze egy jó könyvet. Ha ennél különlegesebb piknikre vágynál, akkor megannyi szervezett programból tudsz mazsolázni a következő hetekben.

kimberly-mears-30423-unsplash.jpg

5. Palacsintázz egy nagyot

Ki ne szeretné a palacsintát? Főleg a Nagyi palacsintáját! Nos lesz lehetőségünk bőven a városban a klasszikusokon keresztűl az extrán különleges verziókon át mindent megkóstolni. Ételallergiások és egészségesen táplálkozni szeretők sem maradnak éhesek.

 

 

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása