Tippek és trükkök szállásfoglaláshoz

Az interneten számtalán szálláskereső programot használhatunk, gyakorlatilag 0-24-ben tudunk a világ bármely pontjára hotelt foglalni. De mire is érdemes figyelni? 

hotel2.jpg

1. Mindig a lehető legjobb szobát kérjük

A legtöbb online platformon létezik egy extra szövegdoboz, oda bármilyen kívánságunkat beírjhatjuk. Csendes legyen, nagyobb ágyat szeretnénk, ne szobakapcsolatosba helyezzenek el, kérünk welcome italt, szülinapi tortát stb. Sok szállásnál létezik hűségprogram, mely ingyenes, és a tagok extra kedvezményben és/vagy felár nélküli jobb szolgáltatásban részesülnek.

2. Érkezés előtt vegyük fel a szállással a kapcsolatot

Elég egy pár soros kedves level, vagy egy gyors telefon és máris kialakul egy kapocs. Hidd el a becsekkolás is  sokkal pozitívabb lesz.

3. Ellenőrizd a dátumot

Itt többszörösen is félre lehet nyúlni. Elég egy fáradt pillanat, amikor a foglalást intézzük, vagy egy külföldi weboldal, ahol a dátum más formátumban van, vagy csak éppen interkontinentális repcsiről szállunk le és elfelejtettük az időeltolódást számításba venni. Természetesen velem már az is megesett, hogy az egér görgője megpörgötte a dátum kerekét, így egy számomra is meglepetéssel teli foglalás érkezett meg a visszaigazoló levélben. Rövid időn belül (általában 24 óra) ingyen tudjuk korrigálni.

4. Foglalj kártyával

Nem minden esetben kell hűségprogram, hogy extra pontokat, kedvezményeket, ingyenes szolgáltatásokat kapj. Szállásadók honorálják azt, hogy kártyával fizetünk, sok helyen a cash back bonus sem ismeretlen. Nekünk meg csak pár kattintás és letudtuk a szállást.

5. Jó hotelba foglalj

Sajnos sok szállásadó direkt félrevezető nevet, illetve elnevezést ad, ezzel is odacsalogatva a nagyérdeműt. Trükközni szoktak olyannal  kifejezésekkel, hogy "közel a reptérhez", "város szívében", nos ezek relatív fogalmak, így azt javaslom, hogy a pontos címet ellenőrizd a térképen is.

6. Fránya kisbetűs rész

Olvassuk el renesen, hogy mennyi is az annyi. Több országban a nagy villogó ár nem tartalmazza az adót, sok helyen a takarításra is felszámolnak díjat, de láttam már pool, wellness, resort fee-t is.

7. Olvass véleményeket

A fotó csak egy dolog, sokat számítanak a vélemények is, bár abból is vannak megvásárolt, fake kommentek, illetve sokan csak akkor írnak valamit, ha bajuk volt. Érdemes a Tripadvisor és az Oyster oldalát is elolvasni, ők az én személyes kedvenceim, mindig reális képet kapot.

8. Foglalj jókor

Általános szabály, hogy foglalj kb. 21 nappal indulás előtt. Természetesen, ez több faktoron is múlik: helyszín, szezon, időjárás, különleges események. Akinek ideje engedi, és tudja már jó korán, hogy hova fog menni, akkor nézegesse már 1,5 hónappak korábban a trendet.

9. Hasonlítsd össze az árat

Párszor már velem is megtörtént, hogy menyitottam az egyik legnagyobb kereső oldalt kiválasztottam a szállást és fizettem, aztán ahogy keresgéltem tovább láttam, hogy egy másik oldalon, vagy akár a hotel saját webes felületen egy hirtelen kedvezménynek köszönhetően lényegesen barátiabb ár lett volna. Tehát a szabály, hogy legalább 3 oldalon lessük meg.

10. Soha ne foglalj nem visszatéríthető szállást

Iszonyatosan csalogató, és sokszor arányait tekintve elég nagy az árkülönbség is. Nem véletlen, a szállásadó biztosra akar menni. Viszont gondold csak végig, spórolsz pár ezret, de nem módosíthatsz, törölhetsz. Megannyi okból kell sajnos néha lemondani egy utazást, és ebben az esetben még a teljes szállás összegét is bukod. Valóban megéri?!

 

 

 

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása